Προετοιμασία: 0:05′
Μαγείρεμα: 0:20′
Τα ιφκάδια με ντομάτα, είναι μια γρήγορη, ελαφριά και με απίθανη γεύση συνταγή. Δοκιμάστε τη!
Υλικά Συνταγής
1½ κιλό τριμμένες ντομάτες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα βασιλικό αποξηραμένο
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμ. ιφκάδια
1 κεσεδάκι (200 γραμ.) τυρί κρέμα
150 γραμ. κρέμα γάλακτος (light κατά προτίμηση)
λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για τα ιφκάδια με σάλτσα ντομάτας, βάζουμε πρώτα όλα τα υλικά της σάλτσας (ντομάτες, λάδι, σκόρδο και μυρωδικά) να βράσουν για 10΄. Προσθέτουμε τα ιφκάδια (μία χούφτα ισοδυναμεί με μία μερίδα) χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8΄.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο που το έχουμε λιώσει με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.
“Ενναλακτικά και πιο απλά, προσθέτουμε τα ιφκάδια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8 λεπτά, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τα σερβίρουμε με φέτα.”
Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!!!!