Προετοιμασία: 0:05′
Μαγείρεμα: 0:20‘
Σε 5 λεπτά ακριβώς, ετοιμάζετε και φουρνίζετε, αυτά τα πανεύκολα κριτσίνια με τυρί! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε
Υλικά Συνταγής
- 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. νερό ή γάλα
- 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- λίγη πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τα κριτσίνα με τυρί, απλώνουμε πρώτα τη σφολιάτα στον πάγκο. Χτυπάμε το αυγό με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε τυρί και πάπρικα.
Πατάμε με τα χέρια να κολλήσουν. Κόβουμε κατά μήκος στενές λωρίδες ένα-ενάμιση εκατοστό (ένα δάχτυλο) Εάν επιθυμούμε να προσθέσουμε σουσάμι, παπαρονόσπορο ή και σκληρό τυρί ακόμη, αλείφουμε πάλι την επιφάνεια με αυγό και πασπαλίζουμε. Πατικώνουμε με το πλάστη απαλά την επιφάνεια για να κολλήσει.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.