Τυροκριτσίνια…γρήγορη νοστιμιά για τις παιδικές λιγουρίτσες.

τυροκριτσινια

Προετοιμασία: 0:05′

 Μαγείρεμα: 0:20

Σε 5 λεπτά ακριβώς, ετοιμάζετε και φουρνίζετε, αυτά τα πανεύκολα κριτσίνια με τυρί! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε

Υλικά Συνταγής

  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό ή γάλα
  • 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τα κριτσίνα με τυρί, απλώνουμε πρώτα τη σφολιάτα στον πάγκο. Χτυπάμε το αυγό με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε τυρί και πάπρικα.

Πατάμε με τα χέρια να κολλήσουν. Κόβουμε κατά μήκος στενές λωρίδες ένα-ενάμιση εκατοστό (ένα δάχτυλο) Εάν επιθυμούμε να προσθέσουμε σουσάμι, παπαρονόσπορο ή και σκληρό τυρί ακόμη, αλείφουμε πάλι την επιφάνεια με αυγό και πασπαλίζουμε. Πατικώνουμε με το πλάστη απαλά την επιφάνεια  για να κολλήσει.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

 

Σημαντικό tip -Τα τσακίζετε με τύψεις (ό,τι έχει φύλλο προσθέτει κιλάκια)!