Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 γεμάτες κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγη κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ρύζι σε κατσαρολάκι με νερό να το σκεπάζει 3-4 δάχτυλα. Προσθέτουμε το αλάτι και το βράζουμε καλά σε χαμηλή φωτιά.
2. Μόλις βράσει καλά προσθέτουμε το μισό γάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
3. Σε άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα απαραίτητα γιατί κολλάει, μέχρι να πάρει βράση.
4. Ρίχνουμε το ρύζι μέσα στην κρέμα και μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μπολάκια ή πιατάκια ρηχά.
5. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και καλή μας όρεξη.
πηγή:
cookpad.com