Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να προσαρμοστούν με τη χρήση της μάσκας πριν από την έναρξη του σχολείου: 7 Δραστηριότητες για εξάσκηση

covid19

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία και τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στις σχολικές τους αίθουσες. Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά διαφορετική και το ίδιο συμβαίνει και φέτος καθώς ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμη εδώ. Η χρήση μάσκας, μας αρέσει ή όχι, είναι υποχρεωτική από τα παιδιά μας.
Έτσι, έχουμε συγκεντρώσει 7 δραστηριότητες για να τα βοηθήσουμε να συνηθίσουν στην χρήση της μάσκας με καλοκαιρινή, όσο γίνεται, ακόμη διάθεση.

Στο σπίτι…
1. Καθημερινά εφαρμόζετε το “Βάζω τη μάσκα!” Κάντε ένα σχέδιο για να φορέσετε μάσκες στο σπίτι σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όπως από τις 10-11 π.μ. ή κατά τη διάρκεια ορισμένων δραστηριοτήτων, όπως το στρώσιμο του τραπεζιού για τα γεύματα. Ζητήστε από το παιδί σας να αποφασίσει πότε.
2. Επιλέξτε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως η κατασκευή ενός απλού παζλ και φορέστε μάσκες σε όλη τη διάρκεια.
3. Περάστε χρόνο διαβάζοντας ένα βιβλίο, ακούγοντας μουσική ή παρακολουθώντας μια ταινία μαζί με μάσκες.
4. Παίξτε ένα παιχνίδι με μάσκες, είτε πρόκειται για κλασικό παιχνίδι καρτών είτε για το αγαπημένο βιντεοπαιχνίδι του παιδιού σας.

Στην πόλη…
5. Προγραμματίστε μια καθημερινή βόλτα στην πόλη με μάσκες. Εάν βλέπετε άλλα άτομα στο πεζοδρόμιο, εξασκήστε την ασφαλή απόσταση – και χρησιμοποιήστε την ως ευκαιρία να μιλήσετε με το παιδί σας για το “γιατί είναι σημαντικό να διατηρήσετε την απόσταση μεταξύ τους, ακόμα και όταν όλοι φορούν μάσκες “.
6. Πηγένετε στο Super Market φορώντας τη μάσκα.
7. Κάντε ένα σχέδιο με άλλα μέλη της οικογένειας να φορέσετε μάσκες ενώ είστε μαζί και να καταγράψετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο φορώντας τη μάσκα και ο νικήτής ας κερδίσει ένα παγωτό με έξτρα σοκολάτα!

πηγή : www.connecticutchildrens.org