Μήνυμα χαιρετισμός από την Πρέσβειρα της UNESCO στην Ελλάδα, κα. Καίτη Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα

Μήνυμα της κας. Καίτης Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα

Με την ευκαιρία της “γιορτής της γυναίκας”, είχαμε την τιμή να συναντήσουμε μια γυναίκα «θρύλο».

Μια Κυρία, που κάθε λεπτό μαζί της μας πλημμυρίζει με ατέλειωτο δέος και θαυμασμό όταν αυτή μοιράζεται τις γνώσεις και τα βιώματά της από την μακρόχρονη εμπειρία της στην στήριξη των αξιών του ανθρωπισμού, της φιλίας και του παγκόσμιου πολιτισμού. Μια γυναίκα,  που έχει αφήσει το στίγμα της στο παγκόσμιο στερέωμα και χαίρει εκτίμησης από παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους των τεχνών, των γραμμάτων, της επιστήμης και του πολιτισμού.

Η κα. Καίτη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, είναι η Πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής UNESCO,Πρόεδρος της UNESCO Βαλκανίων και Πρέσβυς της UNESCO στην Ελλάδα. Μα πρώτα από όλα, για εμένα η κα. Καίτη είναι πρότυπο και μέντορας.

Και μου έκανε την τιμή να με δεχθεί στο φιλόξενο σπιτικό της και μετά από δική μου παράκληση, να απευθύνει ένα μήνυμα σε όλες και όλους τους φίλους και υποστηρικτές της πρωτοβουλίας μας, με την ευκαιρία τούτης της ημέρας.

Την ευχαριστώ θερμά.

Μήνυμα από την κα. Καίτη Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα


Σήμερα η καθιερωμένη γιορτή της Γυναίκας : Μια τυπική, μίζερη απόδοση τιμής!

Όλες οι ημέρες είναι της Γυναίκας, όλα τα χρόνια.

Το άλλο μισό, το εντελώς απαραίτητο για την ύπαρξη και την ολοκλήρωση του ανθρώπου.

Το άλλο μισό που με σκληρούς αγώνες πέτυχε την καταξίωσή του, αφήνοντας στην άκρη στερεότυπα αιώνων.

Σήμερα, στη χώρα μας, η γυναίκα είναι πάντοτε πανταχού παρούσα σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες, η δε προσφορά της στον πολιτισμό εξαιρετικά σημαντική. Είναι ο στυλοβάτης του λαϊκού μας πολιτισμού.

Δεν υπάρχει τομέας όπου η γυναίκα να μη στέκεται πανάξια, ισότιμη με τον άνδρα. Σε κάθε μορφή τέχνης (θέατρο, μουσική, χορός, ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική ), σε κάθε επιστήμη, σε κάθε επάγγελμα, στην κοινωνική και πολιτική ζωή, στη μόδα –  αλήθεια, θα μπορούσε να υπάρχει μόδα χωρίς τη γυναίκα; – που έπρεπε να γίνει το εξιδανικευμένο είδωλο ώστε να ομορφαίνει τη ζωή.

Τελικά η γυναίκα είναι η περηφάνια του κόσμου μας.

Μια «Νίκη της Σαμοθράκης» που κοσμεί τη ζωή μας, όπως το περίτεχνο επώνυμο έργο κοσμεί περήφανα το μουσείο του Λούβρου.

 

Υποστηρίξτε κι εσείς την εθελοντική μας δράση Γίνετε μέλος της διαδικτυακής μας ομάδας