Ματια – Θρακιώτικα ραβιόλια

ravioli-thrakis

Υπέροχα σπιτικά ραβιόλια με τυρί. Τρώγονται ζεστά ή μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και να βραστούν άλλη μέρα.

Υλικά (4 άτομα)

  •  1/2 κιλού αλεύρι
  •  νερό χλιαρό
  •  1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  •  αλάτι
  •  φέτα ή ότι άλλο τυρί θέλετε
  •  100 γρ βούτυρο

 

Εκτέλεση

  1.  Βάζουμε το το αλεύρι σε μία μικρή λεκάνη, κάνουμε στο κέντρο ένα λακουβάκι, μέσα του βάζουμε το αλάτι και το λάδι μαζί με το νερό
  2.  Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και να μην κολάει στα χέρια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
  3.  Χωρίζουμε  τη ζύμη σε τρία κομμάτια και τα πλάθουμε μπαλίτσες
  4.  Παίρνουμε την πρώτη και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο.
  5. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το φύλλο και το κόβουμε σε τετραγωνάκια. Σε κάθε τετραγωνάκι βάζουμε ένα κομμάτι τυρί και το κλείνουμε δημιουργώντας μικρά τρυγωνάκια τα οποία τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα να ξεραθούν
  6. Μόλις ξεραθούν βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει με λίγο αλάτι και λίγο λάδι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε με προσοχή τα τρυγωνάκια
  7.  Όταν ανέβουν στην επιφάνεια προσθέτουμε λίγο αλάτι
  8.  Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε μία φαρδιά πιατέλα και τα περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο

πηγή: anthonostimia