Κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά

κοτοπουλο με τραχανα

Υλικά 

(για 4 μερίδες)

1 μικρό κοτόπουλο, σε μερίδες μικρές

1 φλιτζάνι τραχανά

1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.σ. τοματοπελτέ

1 κρεμμύδι τριμμένο

αλάτι,πιπέρι,κανέλα,όσο επιθυμούμε

1 ποτ.κρασιού κόκκινο κρασί

1 ποτηράκι κρασιού λάδι.

 

Εκτέλεση

53 Minutes

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου.
  2. Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το κοτόπουλο.Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και τον πελτέ,αλάτι, πιπέρι, κανέλα και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να βράσει καλά το κοτόπουλο και να μαλακώσει.
  5. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε πιρέξ.
  6. Ρίχνουμε τον τραχανά στο ζωμό που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα μας,ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε ακόμη γύρω στα 15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμη και η σούπα μας
  7. Ο τραχανάς βράζει γρήγορα γι αυτό θα το ελέγξετε στα 10 λεπτά!!
  8. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, μαζί με το κοτόπουλο, ή και χωριστά αν προτιμάτε σκέτη τη σούπα σας.
  9. Για όσους δεν αρέσει ο τραχανάς μπορούν να βάλουν όποιο μικρό ζυμαρικό θέλουν.