Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα, για μια ακόμη φορά. Κι αν δε επιπλέον η μπουκιά είναι αξιώσεων τότε ξέχνα τελείως τα μεγάλα λόγια περί διαίτης, νηστείας και συναφών αποχών. Να το πούμε κι αλλιώς; Αν είναι να κολαστείς, τότε φρόντισε να μην κάνεις εκπτώσεις.
Υλικά
1-2 παχουλές φέτες καβουρμά βουβαλίσιο
1-2 κουτ. ελαιόλαδο ή βούτυρο καλό
1 πιπεριά πράσινη κέρατο, κομμένη σε φετάκια
λίγο μπούκοβο
ελάχιστο αλάτι
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 αυγά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι ή βούτυρο σε ένα τηγανάκι-σαγανάκι και περνάμε την πιπεριά να μαραθεί. Ρίχνουμε και το μπούκοβο να μοσχομυρίσει η σπιρτάδα. Σπάμε τον καβουρμά με το πηρούνι και τον προσθέτουμε. Φέρνουμε μια δυο γύρες να λιγοθυμίσει ο καβουρμάς από τις πιπεριές, λίγο αλάτι και σβήνουμε με το τσίπουρο (της περιοχής παρακαλώ, είναι ασύγκριτο!). Ανοίγουμε χώρο: έρχονται τα ωά. Τα ρίχνουμε προσεκτικά μέσα στη φωλιά του καβουρμά. Πιπέρι στροφές από πάνω και λίγο αλατάκι και κατευθείαν στον φούρνο. Πόσο; όσο χρειάζεται να σφίξει το ασπράδι τους.
Από δίπλα καλό ζυμωτό, αληθινό ψωμί