Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρει κανείς το όνομα του γλυκού, μόνο το ότι είναι πεντανόστιμο.
Υλικά
1 πακετάκι (μονό) φρυγανιές
2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση βανίλια
700 ml γάλα
2 φακελάκια φρουί ζελέ ό,τι γεύση σας αρέσει(συνήθως φράουλα ή κεράσι για να κάνει μια ροζουλί αντίθεση)
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 ποτήρια κρύο νερό
1 κομπόστα ροδάκινο(προαιρετικά)
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
1. Ξεκινάμε απ’ το ζελέ. Βάζουμε σε ένα μπολ το περιεχόμενο των δύο φακέλων. Προσθέτουμε τα 2 ποτήρια ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά
να διαλυθεί το ζελέ. Προσθέτουμε τα 2 ποτήρια κρύο νερό και βάζουμε το ζελέ, αφού κρυώσει καλά,στο ψυγείο (για 30 λεπτά περίπου).
2. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και βουτάμε μία-μία τις φρυγανιές μέσα σε αυτό και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος
3. Χτυπάμε το γάλα με τα δύο φακελάκια κρέμα στιγμής, μέχρι να πήξει.
4. Αδειάζουμε τη χτυπημένη κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
5. Σε αυτή τη φάση εάν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα, αφήνουμε τα ροδάκινα να στραγγίσουν καλά σε ένα τρυπητό. Βγάζουμε το ταψί
από το ψυγείο και τα αραδιάζουμε όμορφα επάνω στην κρέμα. Εάν θέλουμε μπορούμε να μην τα βάλουμε ολόκληρα,αλλά να τα κόψουμε σε φετούλες και να τα απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
6. Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο και με ένα κουτάλι το
ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω από την κρέμα. Το ζελέ δεν πρέπει να είναι τελείως υγρό αλλά να έχει αρχίσει να πήζει λιγάκι, ώστε να μπορέσει να σταθεί πάνω στην κρέμα, διαφορετικά θα φύγει όλο απο τα πλαϊνά του ταψιού
7. Μεταφέρουμε με προσοχή το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να πήξει
καλά το ζελέ(3-4 ώρες).
*Αντί για φρυγανιές μπορούμε να βάλουμε μπισκότα πτι μπερ ή τις φρυγανιές από τον φούρνο που είναι πιο μεγάλες
** Αν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα, για να μην πάει χαμένο το σιρόπι το βάζουμε στο ζελέ αντί για κρύο νερό ή βουτάμε τις φρυγανιές σε αυτό.