Χρόνος Προετοιμασίας 20′
Μερίδες 5
ΥΛΙΚΑ
- 660 ml γάλα πλήρες
- 50 γρ. άνθος αραβοσίτου (corn flour) ή 1 έτοιμο φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- 5 μπισκότα digestive (για την βάση)
- 1-2 κ.σ. κονιάκ (ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μου)
- 1 μεγάλη μπανάνα
- 1 κάψουλα βανίλιας ή το εσωτερικό από ένα κλωνάρι βανίλιας
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 30 γρ. σοκολάτα υγείας
- 2 σπασμένα μπισκότα digestive (για γαρνιτούρα)
- λίγη τριμμένη σοκολάτα υγείας (για γαρνιτούρα)
Τρόπος Παρασκευής:
Μόλις αρχίσει ο βρασμός αδειάζουμε λίγο από το βραστό γάλα στο μπολ με το άνθος αραβοσίτου να πάρει θερμοκρασία, ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Τώρα προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύω καλά για να λιώσει.
Αφήνουμε την κρέμα να γίνει χλιαρή και στην συνέχεια την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει. Προτού την σερβίρουμε, γαρνίρουμε το κάθε μπολ με λίγη ακόμα τριμμένη σοκολάτα και μπισκότο.
πηγή:
dailycious.gr